marți, aprilie 22, 2008

11 aprilie - Conferinta civica, Ploiesti - Nesupunerea civica este justificata intr-o democratie

In 11 aprilie, am fost in excursie...

Obiectivul a fost, de asta data, nu un anume loc sau o zona turistica ci un eveniment: Ploiesti – Conferinta civica, patronata de ARDOR, ce a avut ca motiune: Nesupunerea civica este justificata intr-o democratie.
Debateri, alaturi de Valeria Burdea (Colegiul National Mihai Viteazu), prof. Dragos Paslaruechipa afirmatoare
iar alaturi de Sabin Ciornea (Colegiul National I.L.Caragiale), dl.prof. Andrei Corneaechipa negatoare.
LINK AICI - pentru a citi trascrierea dezbaterii.

Dezbaterea, o adevarata incrucisare de spade argumentative, ne-a satisfacut in egala masura si gustul pentru spectacol, fiind deopotriva o demonstratie de argumentare, dar si una de retorica. Relevant pentru acest lucru este votul final al publicului, care a dat castig de cauza echipei afirmatoare, in ciuda faptului ca aceasta se autodeclarase infranta in fata logicii fara cusur a negatorilor. Explicatia acestui fenomen, am gasit-o fie intr-un anumit partizanat pentru reprezentantul Colegiului MV, dar si in vulnerabilitatea spiritului tanar, in mod vadit impresionat de figura autoritara (augumentata de costumul fin) si gesturile ample ale afirmatorului Dragos Paslaru, in opozitie cu cealalta figura, modestul domn Andrei Cornea (in comoda sa geaca de blugi), pentru care argumentele se autosustin prin intemeiere si nu au nevoie de gesticulatie suplimentara.



Pana cand spiritul critic al tinerilor va fi educat suficient incat sa aprecieze rigoarea gandirii in defavoarea gesticulatiei manipulatoare vom face insa debate, in speranta ca acest timp nu va intarzia foarte mult.

Niciun comentariu:

Europa la liceu - 2006

Europa la liceu - 2006

Europa la liceu - 2006

Premiul special pentru filmul ADAM - O INVITATIE eterna la cautare si intelegere. Who am I? where am I going trough? Questions that could receive an answer by...our hands. we could make a destiny, hard working for this; Even so, the question still remains...

ECO- LOGICA

Mai multe pe EcoMagazin.ro

My brilliant brain