sâmbătă, ianuarie 10, 2009

Creativitate si Inovare

Sunt cele doua cuvinte care constituie esenta proritatilor si obiectivelor care orienteaza activitatile UE in 2009. In acest sens, dezbaterea devine un instrument extrem de util in identificarea ideilor care pot hrani viitoarele realizari. Astfel, o serie de şase dezbateri pe subiecte-cheie în jurul creativitatii şi inovaţiei vor avea loc în colaborare cu European Policy Centre (EPC), partener special al anului. Dezbaterile sunt proiectate pentru a oferi o platformă de reflecţie şi de schimb de idei, care pot contribui la politica de discutii pe creativitate şi inovaţie. 
Logo: European Year of Creativity and Innovation 2009

În fiecare dezbatere, vorbitorii cu un nivel ridicat de limba vor prezenta opiniile şi experienţa lor în domeniul creativităţii şi inovaţiei. Dezbaterile vor avea loc la Bruxelles.

  • Diversitatea cuBoldlturală ca bază pentru creativitate şi inovare 
Dezbatere organizată pentru a explora Europa potenţialul pentru C & I prin multiculturalitate. 
  • Creativitate şi inovaţie în sectorul public 
Dezbaterea se concentreaza pe inovaţie în sectorul public prin integrarea de tehnologii şi inovaţii de procese, în special în domeniile sănătăţii, educaţiei şi a serviciilor sociale. 
  • Educaţie pentru creativitate şi inovare 
Dezbatere privind importanţa educaţiei pentru dezvoltarea creativă, inovatoare şi antreprenoriat. 
  • Creativitate şi inovare in societatea bazată pe cunoaştere 
Dezbatere cu privire la modul în care libera circulaţie a cunoştinţelor  poate inspira creativitate şi inovaţie în Europa şi de a contribui la o modernizare a Europei, în funcţie de provocările economice şi sociale. Evenimentul se va ocupa în special cu Institutul European de Inovare şi Tehnologie (IET). 
  • Creativitate & inovaţie şi dezvoltare durabilă 
Dezbatere privind eco-inovare, cu o atenţie deosebită la schimbările climatice, securitatea aprovizionării cu energie şi de eliberare a inovaţiei şi a creării de locuri de muncă.
  • Arte şi Industrii Creative 
Dezbatere cu privire la rolul de creator de artă în design industrial şi de dezvoltare.

Semne bune anul are!

Inceputul de an a adus Romaniei primele succese in materie de Debate. Astfel, duminica, 3 ianuarie, Nicoleta Lupea şi Dan Cristea de la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj au câştigat finala ESL (English as a Second Language) a Campionatului Mondial de Debating de la Cork, Irlanda. De asemenea, finalisti la o alta categorie a fost si echipa de la Universtitea Bucuresti, reprezentata de David Moscovici si Alexandra Neacsu, care au ratat insa marele premiu.

Tema “Acest parlament ar introduce cote obligatorii pentru numărul de jucători nativi care pot juca într-o ligă naţională de fotbal” a fost abordata de in finală de patru echipe: două guverne, două opoziţii, în total opt finalişti, intr-un format de dezbatere preluat după modelul Parlamentului britanic. Ne-am bucurat cu totii de succesul celor doi romani si uram tuturor debaterilor, pentru noul an, cat mai multe bucurii de acest fel.

Foto: Nicoleta Lupea si Dan Cristea, preluata din ziarul Cotidianul

Europa la liceu - 2006

Europa la liceu - 2006

Europa la liceu - 2006

Premiul special pentru filmul ADAM - O INVITATIE eterna la cautare si intelegere. Who am I? where am I going trough? Questions that could receive an answer by...our hands. we could make a destiny, hard working for this; Even so, the question still remains...

ECO- LOGICA

Mai multe pe EcoMagazin.ro

My brilliant brain