luni, iunie 01, 2009

Echipa Colegiului National "Emil Racovita" - Castigatorii concursului "Tinerii dezbat" 2009

Echipa Colegiului National "Emil Racovita" din Cluj-Napoca a castigat Concursul national de dezbateri "Tinerii dezbat".

Luni, 1 iunie, a avut loc, la Palatul Parlamentului, finala Concursului national de dezbateri "Tinerii dezbat". In cadrul competitiei, care s-a desfasurat la Sala Drepturile Omului, au participat echipa Colegiului National "Emil Racovita" din Iasi, respectiv a Colegiului National "Emil Racovita" din Cluj-Napoca.

Tinerii au adus argumente pro si contra motiunii "Masurile afirmative in cazul minoritatii rroma ar trebui continuate". Castigatoare a fost desemnata echipa Colegiului National "Emil Racovita" din Cluj-Napoca, formata din Bianca Prunea, Ioana Georgescu si Calin Muresanu si coordonata de inspectorul pentru problemele educationale ale rromilor, Liliana Lacatus.

Dezbaterea a reprezentat un bun prilej pentru participanti, nu doar elevi si profesori, ci si reprezentanti ai institutiilor guvernamentale si ai societatii civile, de a remarca necesitatea acestui tip de activitate in cadrul orelor de curs. Secretarul de Stat Oana Badea a subliniat, la randul ei, nevoia formarii competentelor de comunicare si de valorizare necesare pentru participarea activa si responsabila a elevilor la viata sociala. "A venit vremea sa recunoastem ca, daca se predau la clasa lucruri care nu ii servesc copilului, acestea trebuie inlocuite."
In fisa de evaluare a proiectului "Tinerii dezbat", elevii si profesorii au cerut includerea dezbaterilor in cadrul orelor de curs. Constatam ca elevul de astazi, cetateanul responsabil de maine, simte tot mai mult nevoia acestui tip de activitate. Dezbaterile il formeaza un bun vorbitor, capabil sa aduca argumente si contra-argumente unei idei pusa in discutie.

Totodata, il provoaca sa fie mereu informat, pentru ca, tocmai, trebuie sa faca fata concursului de argumente. Ce fel de oameni vrem sa formam, aceasta este intrebarea pe care trebuie sa ne-o adresam tot timpul, cand vorbim de educatie", e declarat Oana Badea.

Demnitarul a precizat ca, incepand cu anul scolar 2009-2010, va depune toate eforturile pentru extinderea proiectului la nivelul tuturor judetelor. In acest fel, vor fi implicati in competitie, elevii si profesorii de la toate liceele din tara.

Europa la liceu - 2006

Europa la liceu - 2006

Europa la liceu - 2006

Premiul special pentru filmul ADAM - O INVITATIE eterna la cautare si intelegere. Who am I? where am I going trough? Questions that could receive an answer by...our hands. we could make a destiny, hard working for this; Even so, the question still remains...

ECO- LOGICA

Mai multe pe EcoMagazin.ro

My brilliant brain