miercuri, septembrie 01, 2010

"Tinerii dezbat"

A doua editie a concursului national de dezbateri "Tinerii dezbat" a ajuns la etapa finala.

Lansat in aprilie 2010, proiectul s-a desfasurat, anul acesta, in 125 de licee, implicand 375 de elevi si 125 de profesori din toate judetele tarii.

Ca urmare a 9 evenimente regionale, s-au calificat 18 echipe care participa, in perioada 1-3 septembrie 2010, la competitia finala (calificari, semifinale, finala).

In contextul Anului European pentru Combaterea Saraciei si Excluziunii Sociale, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului impreuna cu partenerii sai organizeaza, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare, competitia finala intre cele mai bune echipe de debate. Evenimentul va avea loc vineri, 3 septembrie 2010, incepand cu ora 14.00.

Motiunile care vor fi dezbatute in cadrul finalei sunt: Studiul religiei in scoala intra in contradictie cu principiul laicitatii intr-un stat democratic?, Introducerea in trunchiul comun a unui curs de istorie a minoritatii preponderente in regiunea respectiva este justificata? si Mecanismele de incluziune a minoritatii roma ar trebui modificate?

Proiectul national "Tinerii dezbat" reprezinta initiativa Secretarului de stat Oana Badea, care declara ca istoria acestui concurs este una recenta, dar extrem de activa: "Daca, la inceput, a existat o etapa de pilotare in 8 judete si municipiul Bucuresti, anul acesta am extins proiectul la nivel national. Extinderea competitiei nu reprezinta doar o crestere cantitativa, la nivelul numarului de participanti, ci si o acumulare calitativa, prin diversitatea elevilor si a profesorilor implicati. Un alt castig al acestei editii reprezinta si diversitatea temelor pe care au fost construite motiunile competitiei."

Concursul "Tinerii dezbat" s-a desfasurat cu succes prin implicarea partenerilor nostri guvernamentali: Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Departamentul de Relatii Interetnice, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si Agentia Nationala pentru Romi, precum si a partenerilor din sectorul neguvernamental: Agentia de Dezvoltare Comunitara "impreuna", Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica, Policy Center for Roma and Minorities si Roma Education Fund Budapesta.

Europa la liceu - 2006

Europa la liceu - 2006

Europa la liceu - 2006

Premiul special pentru filmul ADAM - O INVITATIE eterna la cautare si intelegere. Who am I? where am I going trough? Questions that could receive an answer by...our hands. we could make a destiny, hard working for this; Even so, the question still remains...

ECO- LOGICA

Mai multe pe EcoMagazin.ro

My brilliant brain