vineri, august 29, 2008

Competitiile nationale

Septembrie este o luna bogata in debate, daca avem in vedere cele trei competitii nationale, programate sa se desfasoare dupa cum urmeaza:


1-4 sept 2008, SLANIC MOLDOVA- Nationala pe echipe mixate va dezbate temele:

1. O mai mare reglementare a mediului online este justificata. (valoare, in calificari)
In virtutea normelor europene asupra spatiului online care vor intra in vigoare in 2009, dezbaterea referitoare la regulile de utilizare a internetului a revenit in prim-plan. Tema poate contribui la educatia in domeniul legislatiei care reglementeaza in acest moment domeniul, putand aduce in discutie chestiunea unui cod de bune practici care sa guverneze si sa autoreglementeze comunicarea in spatiul virtual vs masuri luate de organisme guvernamentale. Subiect dezbatut in mediile jurnalistice, al companiilor de profil, dar si al utilizatorilor independenti, datorita noilor provocari si dezvoltarii spectaculoase a domeniului din ultimii ani.

2 Statul ar trebui sa intervina pentru a intari prezenta cetatenilor la vot (strategie, in eliminatorii)
In urma ultimelor scrutine, a aparut ingrijorarea relativ la scaderea continua a prezentei cetatenilor la vot. Pe langa politici specifice guvernamentale care sa incurajeze prezenta cetatenilor la vot, dezbaterea poate aduce in discutie inclusiv varianta votului obligatoriu, practicata si in alte state europene. Dezbatere "clasica" de debate care investigheaza opinia participantilor la dezbateri asupra importantei votului intr-o societate democratica.
participanti: cate 10 elevi de la fiecare asociatie regionala de limba romana, insotiti de cate 3 instructori/arbitri si un organizator/regiune.

4-7 septembrie 2008, SLANIC MOLDOVA - Nationala pe echipe

1. Legea adoptiilor din Romania respecta interesul superior al copilului (factuala, in calificari)
Exista critici severe la adresa noilor modificari ale legislatiei, in privinta procedurilor anevoioase, a notiunii de familie deschisa vs inchisa, dar si asupra subiectului reluarii adoptiilor internationale. Tema aduce in discutie drepturile copilului din Romania si clarifica notiunea centrala din legislatia specifica, aceea de „interes superior", existenta prea putin in dezbaterile publice curente. Statisticile arata o scadere a numarului de adoptii, autoritatile considerand acest fapt necesar pentru a asigura conditii cat mai sigure in noile familii.

2. Sistemul de admitere in licee ar trebui schimbat. (strategie, eliminatorii)
Sistemul actual practicat pentru admiterea in liceu este acuzat de disfunctionalitati decurgand din sistemele diferite de notare si de supraveghere defectuoasa. Situatia este menita a afecta increderea elevilor si a parintilor in sistemul de examinare si de certificare, cu consecinte severe asupra relatiei elev-scoala a generatiilor urmatoare. Pe de alta parte, motivele care au indreptatit alegerea solutiei cu tezele unice sunt demne de luat in considerare. Subiect propus spre dezbatere publica si de reprezentantii Ministerului Educatiei.
participanti: cate 4 echipe de la fiecare asociatie regionala (inclusiv Disputa), insotiti de cate 4 instructori/arbitri si un organizator. AES si Ardor Muntenia detin impreuna 7 locuri, al 8-lea loc transferat unei echipe din Republica Moldova.

10-14 septembrie, MAMAIA - Nationala clasica pe echipe (inca nu se stiu motiunile)

Clubul nostru va participa la Nationala pe echipe din 4-7 sept, la Slanic Moldova, cu o echipa formata din:

Andrada Vlasceanu
George Matu
Denisa Dumitrascu

....so, Keep your fingers cross!!

Niciun comentariu:

Europa la liceu - 2006

Europa la liceu - 2006

Europa la liceu - 2006

Premiul special pentru filmul ADAM - O INVITATIE eterna la cautare si intelegere. Who am I? where am I going trough? Questions that could receive an answer by...our hands. we could make a destiny, hard working for this; Even so, the question still remains...

ECO- LOGICA

Mai multe pe EcoMagazin.ro

My brilliant brain